dinsdag 14 maart 2017

Mooie hoekjes in Averbode Bos & Heide I

Averbode Bos en Heide is is een parel van een natuurgebied, de soms erg ingrijpende werken van de voorbije jaren werpen nu hun vruchten af.  Bij iedere wandeling die je er maakt word je verrast door door mooie doorkijkjes, rustgevende waterpartijen, eigenzinnige hoekjes of weidse uitzichten.  Het landschap verandert voortdurend, over het verloop van een dag kleurt het licht het landschap voortdurend in andere tinten, over het verloop van een jaar veranderen de seizoenen het decor, je raakt er niet op uitgekeken.

Ik wil hier graag enkele mooie hoekjes delen die mij om diverse redenen bijzonder aanspreken en inspireren.

Aan de Boonstraat waan je je op een bepaald moment in een Scandinavisch bos. Een aantal sparren en berken leunen er tegen de noordkant van de weefberg, je ziet er mooi het reliĆ«f in het landschap, en er lijkt altijd activiteit van vogels en insecten te zijn.  Aan de overzijde van de weg brengt een lorkenbosje verder variatie in het bos, de vochtige bodem die verder afhelt naar de Rietvijver versterkt de noordse atmosfeer.
Tijdens de zomer kun je er onder andere Bosandoorn zien bloeien en bosbessen proeven.  De kegels van de lorken zorgen voor voedsel voor zaadeters zoals Vink en Keep. Het is een klein hoekje in het gebied maar het heeft een eigen karakter dat er uit springt en het gevoel van diversiteit van het ganse gebied versterkt.
Bosandoorn

Blauwe bosbes

Keep 
Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten